El principal objectiu d'aquesta campanya és que la societat integri l'humor i la figura dels pallassos d'hospital com "una estratègia imprescindible per a la cura emocional dins dels mateixos hospitals". El proper dissabte 29 de maig, coincidint amb la projecció de la pel·lícula del Cicle Gaudí a la Sala Teatre, Òrrius se sumarà a la campanya per fer d'altaveu d'aquest moviment.
Sota el lema «Avui la Funció té molts nassos» més de cinquanta teatres, entre ells la Sala Teatre d'Òrrius, s'han afegit a la campanya "Riure per curar" amb l'objectiu de visibilitzar els pallassos que treballen en centres hospitalaris "com a professionals formats i colze a colze amb el personal sanitari, impactant en més de 170.000 persones cada any". I és que en moments difícils, com pot ser el diagnòstic d'una malaltia, els Pallapupas ajuden als pacients a canalitzar la tensió, la por i l'ansietat a través del teatre. Per a molts és una ajuda de vital importància per afrontar les situacions adverses amb més optimisme.
Enguany amb la pandèmia de la Covid-19 el format s'ha hagut d'adaptar. En comptes de celebrar al carrer un esdeveniment multitudinari com se solia fer, Pallapupas s'ha traslladat als teatres d'arreu del territori català. Així, doncs, la iniciativa que es durà a terme dissabte a Òrrius (però també a d'altres punts de Catalunya) té la voluntat de mostrar que les arts escèniques poden transformar els entorns hospitalaris. Els espectadors viuran una experiència sonora expressament creada per a l’ocasió que pretén traslladar les sensacions que es tenen dins d’un hospital i com l’humor en rebaixa els nivells de por i d’ansietat.
Com es podrà col·laborar? totes aquelles persones que assisteixin a la projecció de "La Vampira de Barcelona" podran sumar-se a la campanya fent una aportació solidària.
Des de Pallapupas s'està treballant amb intensitat perquè la cura emocional a través del riure i de l'humor sigui un estàndard dins del sistema de salut, per tal de poder arribar al màxim nombre possible de pacients, familiars i personal sanitari. «Les proves demostren que els pallassos professionals d'hospital tenen un impacte important en la salut. No obstant això, actualment no tots els centres en disposen. Això suposa una falta d'equitat i que hi hagi persones que no rebin la millor atenció possible», explica Angie Rosales. «Treballarem sense descans per aconseguir aquest objectiu perquè, després de 20 anys d'experiència, així ens ho traslladen i demanen els mateixos pacients i familiars, però també els nostres companys i companyes sanitaris, dels quals també hem de tenir cura amb el nostre humor, i acompanyar-los com a facilitadors emocionals de la seva feina, i això amb la Covid-19, ha quedat més clar que mai», continua Angie Rosales.